Asiakkaittemme aatteita

Oma äitini suunnitteli eläessään hautajaisensa ja jopa sen mitä ruokaa vieraille tarjotaan. Silloin se tuntui oudolta, mutta kun aika koitti, oli nuo suunnitelmat helpotus. Minun ei tarvinnut miettiä mitään. Ainoastaan toteuttaa ohjeiden mukaan.

Eija

Olen joutunut kantamaan eläessäni jo niin paljon taakkaa etten halua enää lisää päälleni kuollessani. Siksi minut sirotellaan mereen.

Sirpa

Ostin vihkon äidilleni. Olen jo pitkään halunnut puhua hänen kanssaan siitä mitä hän tahtoo, kun aika jättää. Vihkon avulla saimme keskusteltua paljon. Selailimme vihkoa ja vähän kuin ohimennen äitini kertoi miten esimerkiksi haluaa tulla haudatuksi.

Susanna

Lähipiirissäni on muutama huono kokemus vanhusten kohtelusta viimeisinä vuosina. Olen seurannut tilannetta kauhulla. Siksi tein itselleni edunvalvontavaltuuksen.

Raimo

Isäni asui eri paikkakunnalla kuin minä enkä voinut vaikuttaa hänen päivittäiseen elämään. Tiedän kuitenkin, ettei se elämä ollut sellaista kuin hän olisi toivonut. Surettaa. Hoito- tai hoivatahtoa isäni ei koskaan tehnyt. Kirjasin jokaisen pienenkin toiveeni vihkoon ettei minulle käy samoin.

Kyllikki

Vasta kun on hyväksynyt oman elämänsä rajallisuuden ja käsitellyt siihen liittyvät asiat, voi todella ryhtyä elämään.

Roihuvuoren seurakunnan pastori

Odottaessani esikoistani otimme mieheni kanssa henkivakuutuksen. Samalla mietimme entä jos-tilanteita. Teimme hoitotahtot ja edunvalvontavaltuutukset. Vihko oli oikein hyvä jatkumo henkivakuutuksesta. Siinä vaiheessa aihe oli valmiiksi tapetilla.

Kati

Kiitos, vihko on todella kätevä! 

Mari