top of page

Asiakkaittemme aatteita

Eija

Oma äitini suunnitteli eläessään hautajaisensa ja jopa sen mitä ruokaa vieraille tarjotaan. Silloin se tuntui oudolta, mutta kun aika koitti, oli nuo suunnitelmat helpotus. Minun ei tarvinnut miettiä mitään. Ainoastaan toteuttaa ohjeiden mukaan."

Sirpa

"Olen joutunut kantamaan eläessäni jo niin paljon taakkaa etten halua enää lisää päälleni kuollessani. Siksi minut sirotellaan mereen."

Susanna

Ostin vihkon äidilleni. Olen jo pitkään halunnut puhua hänen kanssaan siitä mitä hän tahtoo, kun aika jättää. Vihkon avulla saimme keskusteltua paljon. Selailimme vihkoa ja vähän kuin ohimennen äitini kertoi miten esimerkiksi haluaa tulla haudatuksi.

Raimo

Lähipiirissäni on muutama huono kokemus vanhusten kohtelusta viimeisinä vuosina. Olen seurannut tilannetta kauhulla. Siksi tein itselleni edunvalvontavaltuuksen."

Kyllikki

"Isäni asui eri paikkakunnalla kuin minä enkä voinut vaikuttaa hänen päivittäiseen elämään. Tiedän kuitenkin, ettei se elämä ollut sellaista kuin hän olisi toivonut. Surettaa. Hoito- tai hoivatahtoa isäni ei koskaan tehnyt. Kirjasin jokaisen pienenkin toiveeni vihkoon ettei minulle käy samoin."

Tarja

Vasta kun on hyväksynyt oman elämänsä rajallisuuden ja käsitellyt siihen liittyvät asiat, voi todella ryhtyä elämään.

Kati

Odottaessani esikoistani otimme mieheni kanssa henkivakuutuksen. Samalla mietimme entä jos-tilanteita. Teimme hoitotahtot ja edunvalvontavaltuutukset. Vihko oli oikein hyvä jatkumo henkivakuutuksesta. Siinä vaiheessa aihe oli valmiiksi tapetilla."

Mari

"Kiitos, vihko oli tosi kätevä!"

Liisa

“Tilasin, ei tarvitse kenenkään miettiä mitään, vaikka aina on puhuttu asioista. Tämä vain helpottaakseni jälkeen jäävien mietintöjä!”

Katja

“Erinomainen paketti. Kannattaa ostaa ja perehtyä kaikkiin vihkossa oleviin asiakirjoihin."

Merja

"Tilasin. Helpotan lapsiani. Ei tarvitse miettiä mitä minä olisin tahtonut."

Aira

“Suosittelen...nyt voin rauhassa elää näin tai mitä tulossa onkaan.”

Terhi

“Tilasin tämän ja olen todella tyytyväinen. On myös hoito-ja hoivatahto ja digitestamentti ym. Haluan että lapsille olisi mahdollisimman helppoa kaikki kun ei minua enää ole, mutta haluan kirjata myös ylös miten minua hoidetaan jos en itse pysty itsestäni huolehtimaan. Tyttäreni oli kiitollinen kun kerroin että olin tilauksen tehnyt. Oma valintani ja suosittelen, niin laaja ja kattava vihko on. Kiitos tekijälle."

Armi

"Mun mielestä tää on juuri tärkeää. Sinä ilmaiset mitä tahdot. Miten asiat järjestetään kun sinä olet kuollut. Millaiset hautajaiset ? Missä yhdistyksissä tai harrastuksissa olet mukana mihin pitää ilmoittaa yms. On omaisille äärettömän paljon helpompaa toimia surun keskellä kun heillä on mustaa valkoisella sinun toiveesi, sinun tietosi."

Marjatta

“Näiden asioiden käsittely itse eläessään ja kirjaaminen ylös on paras perintö, ainakin omille lapsille.”
bottom of page